Leer-snackjes

Micro-learning, of te wel 'leer-snackjes' zoals de Kinderopvangcoach dit noemt is de trend op dit moment binnen de kinderopvang. Leer-snackjes zijn een belangrijke aanvulling op de meer traditionele e-learnings. 

De kwaliteit van je werk wil je natuurlijk op peil blijven houden, want dit komt het welbevinden van de kinderen ten goede en als pedagogisch professional krijg je steeds meer verdieping in het vakgebied. Daarom is het belangrijk dat je geschoold bent en blijft.

Met onze leer-snackjes kun je adequate en kennis opdoen op het moment dat je het nodig hebt of dat je daartoe behoefte hebt. Je kunt dus continu gericht leren over allerlei uiteenlopende onderwerpen die gaan over het werken met kinderen. Dit heet ook wel permanente educatie. Permanente educatie is nog niet wettelijk verplicht binnen de kinderopvang, maar gaat er zeker komen binnen afzienbare tijd. In elk geval denkt de Kinderopvangcoach dat het er zeker moet komen!

 

Permanente educatie heeft enorm veel voordelen. Ten eerste zal het de baankans vergroten. Als je beschikt over certificaten, dan kun je daarmee aantonen dat je bepaalde skills en vaardigheden hebt. En als de kinderopvangorganisatie de pedagogisch professionals daar ook kansen toe biedt, dan zullen de medewerkers ook loyaal zijn aan het bedrijf. Een mooie wisselwerking! Met de leer-snackjes blijf je ook bij in de ontwikkeling van het vakgebied. Geen enkel vakgebied verandert zo snel als kinderopvang en er wordt ook steeds meer van je verwacht. Een ander voordeel is dat je hersenen geprikkeld worden. Denk maar aan kinderen. Hoe meer ze leren, hoe beter ze in iets worden en hoe sterker de hersenverbindingen worden. En dat is bij jou natuurlijk net zo! 

 

Leer-snackjes worden ingezet voor:

  • Gedragsverandering (het hoe, het wat en het waarom)
  • compliance (je moet op de hoogte zijn en blijven van belangrijke wet- en regelgeving binnen de kinderopvang)
  • Skills (je vaardigheden bijhouden en verbeteren in je werk met kinderen)

 

Hieronder tref je een aantal leer-snackjes aan die de Kinderopvangcoach heeft ontwikkeld.

Deze leer-snackjes gaan wat dieper in op een bepaald onderwerp. Ze zijn voorzien van korte hoofdstukjes, korte video's en quizzes.

 

 

 

Scroll Up
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial