Aalsmeerderweg 239-S, 1432 CM Aalsmeer
+31 6 53689861
info@kinderopvangcoach.com

Pedagogisch Coaches

wie is de Kinderopvangcoach?

Mijn naam is Bianca Wegbrands, ik ben pedagogisch coach en eigenaar van de ‘Kinderopvangcoach’. Ik ben ondernemend, inspirerend, ervaren en flexibel en ik denk graag met de kinderopvangorganisatie en haar PMérs mee.
Ik werk als zelfstandig ondernemer maar met verschillende ZZP-coaches. Ik ben iemand van de korte lijntjes, ik doe geen ingewikkelde overdrachten en omdat ik jullie vaste coach ben, is er geen sprake van wisselende gezichten op de vestiging(en), in tegenstelling tot grotere organisaties. Ik reageer zoveel mogelijk dezelfde dag nog op vragen en ben flexibel in mijn werkwijze. Je kunt bij mij terecht via de app, telefonisch of per mail, net wat jou uitkomt. 
Je kunt de 50 uur beleid per locatie aan mij uitbesteden, maar ook het verplichte aantal coachuren. Deze diensten zijn ook afzonderlijk af te nemen. Mochten de babyleidsters nog geen aanvullende babyopleiding hebben gehad, dan kunnen zij dat ook via mij volgen. Ik ben gecertificeerd baby-trainer, opgeleid door het NJI (Nederlands Jeugd Instituut). 
Als externe coach is er afstand tussen mij en het team, dit maakt dat een pedagogisch medewerker zich sneller durft te uiten. De inhoud van deze gesprekken zijn vertrouwelijk en hier wordt geen verslaglegging van gedaan. 
Ik heb 30 jaar ervaring in het vakgebied kinderopvang op allerlei gebied (beleid schrijven, ontwikkelen en implementeren, (video)coachen en begeleiden van PMérs, directies en leidinggevenden). 
Daarnaast ben ik integratief (kinder)therapeut en begeleid ik ouders en (soms pittige) kinderen in de kinderopvang in geval van gedrags- of ontwikkelingsproblemen. Mijn kennis binnen dit vakgebied kun je natuurlijk uitermate goed inzetten, waarmee je je kunt onderscheiden van andere kinderopvangorganisaties. 
Ook ben ik goed op de hoogte van geldende wet- en regelgeving binnen de Wet IKK, omdat ik ook de opleiding toezichthouder (inspectie) kinderopvang heb gedaan. Ik beschik over de juiste diploma’s die vereist zijn volgens de Wet IKK. 
Ik werk samen met verschillende freelancers, allemaal expert op hun eigen vakgebied maar met liefde voor- en ervaring in de kinderopvang. 
Mijn hobby’s zijn mijn hobby alsmede mijn vakgebied (kinderen, baby’s fotograferen). Ook werk ik als KIKI-stylist (bekend van TV) en richt ik graag kinderdagverblijven in en geef ik tips hoe je je groepsruimte effectief kunt indelen en/of gebruiken.
Ben je benieuwd wat ik voor je kan betekenen? Neem gerust contact met mij op!

Veel gestelde vragen

Buiten het ontwikkelen van beleid, het coachen van medewerkers kunnen wij ook directietaken voor je uitvoeren en je ondersteunen bij bijvoorbeeld een reorganisatie. Daarnaast hebben wij ruime ervaring in het opzetten en uitbreiden van locaties, zowel in de voorbereidende fase als uitvoerend. Wij hebben geen inwerktraject nodig, alleen een goed gesprek waarin verwachtingen en doelen worden besproken. Wij zijn zeer resultaatgericht en we gaan alleen voor het beste. Kwaliteit, helderheid en out of the box denken staan bij ons altijd voorop.

Ons centraal kantoor is gevestigd in Aalsmeer. Wij werken op locatie op maximaal 70 kilometer vanaf Aalsmeer. Indien je gebruik wilt maken van Skype, dan maakt de locatie niet uit. Vanaf afstand kunnen wij wel het (pedagogisch) beleid voor je verzorgen. 

Wij werken veel met video-coaching. Dit is een prachtige tool om PMérs inzicht te geven in eigen gedrag, houding en (interactie) vaardigheden. Daarnaast trainen we alle PMérs op ontwikkelingsgericht werken met kinderen, de zes interactievaardigheden en de pedagogische basisdoelen. Alle individuele PMérs krijgen van de Kinderopvangcoach een eigen portfolio met leer-tools en een leerstijlentest en kunnen gebruik maken van een mooi interactie- volgsysteem waar verslagen van de coaching in worden gezet en waar de PMér gebruik kan maken van een interessante mediatheek. Wil je hier meer over weten, dan kun je vrijblijvend contact met ons opnemen. 

Klanten waar de Kinderopvangcoach al voor werkt, maken gratis gebruik van de e-learning. Voor klanten die geen gebruik maken van onze diensten, kunnen tegen een gereduceerd tarief e-learning modules afnemen. E-learning valt onder de verplichte coaching. 

Voordat wij bij jullie aan de slag gaan als coach, krijg je van ons een zeer uitgebreid coachplan, met uitgewerkte doelen volgens de kwaliteitscirkel van Deming. Aan het einde van de coachperiode schrijven wij een coachverslag van het afgelopen jaar met nieuwe doelen voor het komend jaar. 

Ja zeker! Wij doen audits op locatie op de groepen, en op een ontspannen manier voeren wij een open dialoog met de PMérs. Wij evalueren beleidsstukken, doen verbetervoorstellen waardoor jullie je dienstverlening kunnen optimaliseren.  In het auditverslag, welke altijd actiegericht is, zullen wij ook altijd de sterke punten van de locatie benoemen, om zo een evenwichtig beeld van de opvanglocatie te geven.  

Vanaf april 2019 geven wij de PMérs een training over de GGD inspecties. Hoe kun je je voorbereiden op de inspecties, welke vragen kan een inspecteur stellen etc. Interessant en leerzaam! Overigens hebben wij hier ook een e-learning module van. 

Ja! Meer info tref je aan op deze site onder beleid.

Als je vragen hebt over onze tarieven, dan kun je het beste even een mail sturen. Wij sturen je dan een vrijblijvende offerte toe geheel gespitst op jullie situatie. 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial