Hornweg 131, 1432 GG Aalsmeer
+31 6 53689861
info@kinderopvangcoach.com

Pedagogisch Coaches

Wie ben ik?

Mijn naam is Bianca Wegbrands. Ik ben de eigenaar van de Kinderopvangcoach. Ik ben een ondernemende, inspirerende, ervaren en zeer flexibele freelance Pedagogisch Kinderopvangcoach. Door mijn jarenlange ervaring ben ik de meest geschikte pedagogisch coach voor jouw kinderopvang!
Nodig mij uit en ik kom bij jou op de koffie, dan kunnen we kennismaken en je uitleggen wat ik voor jullie kan betekenen. Bel: 06-53689861 of mail: info@kinderopvangcoach.com
Bel of mail me NU! Maar……je kunt ook eerst even verder lezen!
Door jarenlange ervaring in diverse functies in de kinderopvang ken ik de kinderopvangsector erg goed. Daarnaast ben ik 22 jaar lang ondernemer geweest van een middelgrote kinderopvang. Tevens ben ik afgestudeerd Integratief Therapeut. Vooral op het pedagogisch vlak,  in de begeleiding en coaching van pedagogisch medewerkers en in het tot stand laten komen en implementeren van beleidsmatige zaken heb ik veel kennis en ervaring. Mijn passie is de kwaliteit van de kinderopvang in het algemeen, zowel voor de kinderen, voor de ouders en de pedagogisch medewerkers. Mijn indruk is dat op het gebied van pedagogische kwaliteit voor de kinderopvang nog best veel te winnen is. Want een pedagogisch medewerker die niet goed in zijn/haar vel zit, kan geen goede pedagogische kwaliteit leveren. 
Ik beschik over een relevante post-HBO opleiding (dit is een vereiste volgens de Wet IKK). Zoals gezegd heb ik brede en actuele kennis van het vakgebied en bezit ik de benodigde didactische vaardigheden en weet dat op een positieve manier over te brengen op anderen. Ik laat hierbij geen kans onbenut en weet daarmee de kwaliteiten van pedagogisch medewerkers naar boven te halen.
Ik ben als geen ander bekend met de (steeds veranderende) kwaliteitseisen, wetten en regelgeving in de kinderopvang. Ik ben betrouwbaar, creatief en kan mij (mondeling en schriftelijk) goed uitdrukken.
Ook ben ik stressbestendig, neem initiatief en denk in oplossingen. Ik heb een bedrijfsmatige werkhouding en denk vanuit het ondernemerschap.
Ik laat pedagogisch medewerkers ontdekken waar hun kracht, kwaliteiten, vaardigheden, kennis, motivatie, persoonlijke eigenschappen en competenties liggen. Door de dialoog aan te gaan worden de competenties van de pedagogisch medewerker in beweging gezet.
Als Pedagogisch coach volg ik ieder jaar trainingen, opleidingen of cursussen om ons inhoudelijk verder te verdiepen, te bekwamen en om onze kennis- en vaardigheden op peil te houden.
OVERIGENS ZIJN MIJN HOBBY’S FOTOGRAFEREN, VASTGOEDSTYLING, KINDEREN, SCHILDEREN EN DE SPAANSE TAAL!
Kinderopvangcoach

Collega-coaches

Maak hieronder kennis met de collega-coaches

Jorien Termond

Open en nieuwsgierig. Vragensteller en oprecht. Blij, enthousiast en vrijdenkend. Groot geloof in mogelijkheden en oplossingen. Aanpakker en doorzetter. Vol Vertrouwen en vertrouwen gevend. Daadkrachtig en georganiseerd. Onbekende paden ontdekkend. Gestructureerd en gedisciplineerd. Deskundige spring-in-t-veld. Rustig baken. Krachtgericht Beeldcoach en Pedagogisch Coach. Ontwikkelings- en onderwijspsycholoog en wijnkenner. Dat is in een aantal kernwoorden waar ik voor sta. Na ruim 10 jaar werkzaam te zijn geweest in de onderwijssector is voor mij de tijd gekomen om de brug te slaan tussen Kinderopvang en Onderwijs. We hebben het per slot van rekening over dezelfde kinderen, die we als professionals de optimale dagbesteding én ontwikkeling willen geven. Het gaat in beide sectoren over “het kind zo goed mogelijk te zien”. Het kind zien vanuit echt contact. En dat kan… als we er samen voor gaan. Vanuit verbinding.

Susanne Nieveen

Na ruim 12 jaar  in de kinderopvang te hebben gewerkt, focus ik me nu graag op hetgeen ik altijd het allerleukst heb gevonden: coachen. Het adviseren van medewerkers in hun pedagogische vraagstukken, het helpen bij zelf-reflecteren, het motiveren tot actie, het begeleiden in oplossen en het gezamenlijk bepalen van doelstellingen. Het zijn taken waar ik me graag mee bezig houd en energie van krijg. Ik vind het leuk om iedereen in zijn kracht te zetten en daarmee betrokken en enthousiast te krijgen en houden. Gevolg hiervan is dat de medewerkers dit uitstralen naar de kinderen en ouders, waardoor de cirkel rond is. Het bekijken en het adviseren van o.a. pedagogisch beleid zit hier vaak onlosmakelijk aan verbonden. Het maakt dat er weer echt kwaliteit tot stand kan komen.

Maak die kwaliteitsslag met de Kinderopvangcoach!

Het doel van Innovatie Kwaliteit Kinderopvang (voorheen: Het Nieuwe Toezicht) is werken aan opvang van hoge kwaliteit en het verminderen van regeldruk. De kwaliteitseisen in de kinderopvang en het toezicht daarop worden aangepast. Hoge pedagogische kwaliteit zorgt ervoor dat kinderen zich op een optimale manier kunnen ontwikkelen. Uit onderzoek blijkt dat de kwaliteit van de kinderopvang effect heeft op de ontwikkeling en het welbevinden van een kind. In de kwaliteit onderscheiden we structurele kwaliteit en proceskwaliteit.

Samen met de Kinderopvangcoach werken aan structurele kwaliteit!

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Cancel