Aalsmeerderweg 239-S, 1432 CM Aalsmeer
+31 6 53689861
info@kinderopvangcoach.com

Pedagogisch Coaches

Bianca Wegbrands

Bianca Wegbrands

Mijn naam is Bianca Wegbrands, ik ben pedagogisch coach en eigenaar van de ‘Kinderopvangcoach’. Ik ben ondernemend, inspirerend, ervaren en flexibel en ik denk graag met de kinderopvangorganisatie en haar PMérs mee. 
Ik heb 30 jaar ervaring in het vakgebied kinderopvang op allerlei gebied (beleid schrijven, ontwikkelen en implementeren, (video)coachen en begeleiden van PMérs, directies en leidinggevenden. 
Daarnaast ben ik integratief (kinder)therapeut en begeleid ik ouders en (soms pittige) kinderen in de kinderopvang in geval van gedrags- of ontwikkelingsproblemen. Ook ben ik op de hoogte van geldende wet- en regelgeving binnen de Wet IKK en hou ik mijn klanten daarvan graag op de hoogte. Ik beschik over de juiste diploma’s die vereist zijn volgens de Wet IKK. 
Ik werk samen met verschillende freelancers, allemaal expert op hun eigen vakgebied maar met liefde voor- en ervaring in de kinderopvang. 
Mijn hobby’s zijn zowel mijn hobby als mijn vakgebied (kinderen, baby’s fotograferen)
Ik werk met verschillende ZZP-coaches allen specialist op hun eigen vakgebied!

Veel gestelde vragen

Wij zijn gespecialiseerd in het vak kinderopvang. Wij kunnen directietaken voor je uitvoeren en je ondersteunen bij bijvoorbeeld een reorganisatie. Daarnaast hebben wij ruime ervaring in het opzetten en uitbreiden van locaties, zowel in de voorbereidende fase als uitvoerend. Wij hebben geen inwerktraject nodig, alleen een goed gesprek waarin verwachtingen en doelen worden besproken. Wij zijn zeer resultaatgericht en we gaan alleen voor het beste. Kwaliteit, helderheid en out of the box denken staan bij ons altijd voorop.

Ons centraal kantoor is gevestigd in Aalsmeer. Wij werken op locatie op maximaal 70 kilometer vanaf Aalsmeer. Indien je gebruik wilt maken van Skype, dan maakt de locatie niet uit. Vanaf afstand kunnen wij wel het (pedagogisch) beleid voor je verzorgen. 

Wij werken veel met video-coaching. Dit is een prachtige tool om PMérs inzicht te geven in eigen gedrag, houding en (interactie) vaardigheden. Daarnaast trainen we alle PMérs op ontwikkelingsgericht werken met kinderen, de zes interactievaardigheden en de pedagogische basisdoelen. Alle individuele PMérs krijgen van de Kinderopvangcoach een eigen portfolio met leer-tools en een leerstijlentest en kunnen gebruik maken van een mooi interactie- volgsysteem waar verslagen van de coaching in worden gezet en waar de PMér gebruik kan maken van een interessante mediatheek. Wil je hier meer over weten, dan kun je vrijblijvend contact met ons opnemen. 

Klanten waar de Kinderopvangcoach al voor werkt, maken gratis gebruik van de e-learning. Voor klanten die geen gebruik maken van onze diensten, kunnen tegen een gereduceerd tarief e-learning modules afnemen. E-learning valt onder de verplichte coaching. 

Voordat wij bij jullie aan de slag gaan als coach, krijg je van ons een zeer uitgebreid coachplan, met uitgewerkte doelen volgens de kwaliteitscirkel van Deming. Aan het einde van de coachperiode schrijven wij een coachverslag van het afgelopen jaar met nieuwe doelen voor het komend jaar. 

Ja zeker! Wij doen audits op locatie op de groepen, en op een ontspannen manier voeren wij een open dialoog met de PMérs. Wij evalueren beleidsstukken, doen verbetervoorstellen waardoor jullie je dienstverlening kunnen optimaliseren.  In het auditverslag, welke altijd actiegericht is, zullen wij ook altijd de sterke punten van de locatie benoemen, om zo een evenwichtig beeld van de opvanglocatie te geven.  

Vanaf april 2019 geven wij de PMérs een training over de GGD inspecties. Hoe kun je je voorbereiden op de inspecties, welke vragen kan een inspecteur stellen etc. Interessant en leerzaam!

Ja! Meer info tref je aan op deze site onder beleid.

Als je vragen hebt over onze tarieven, dan kun je het beste even een mail sturen. Wij sturen je dan een vrijblijvende offerte toe geheel gespitst op jullie situatie. 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Cancel