Digitale Taak Ondersteuning

Digitale taakondersteuning (DTO) kun je raadplegen tijdens het werk of voordat je aan een taak begint. DTO vertelt met name HOE een taak uitgevoerd kan worden.

Door middel van praktische voorbeelden en korte instructievideo’s, kan de informatie direct toegepast worden tijdens de eigen werksituatie.

Hoe het werkt? 

Vraag je je bijvoorbeeld af wat je moet doen op het moment dat een kind bijt? Open je device en bekijk direct het DTO van de Kinderopvangcoach. Zo leer je binnen luttele minuten de do’s en dont’s bij een bijtend kind.

Maar er is ook ondersteuning bij het uitvoeren van een taak. Bijvoorbeeld bij een boekje voorlezen. Je leert dan:

  • Wat belangrijk is om op te letten als je een boekje voorleest.
  • Waar hou je rekening mee,
  • Hoe betrek je kinderen bij het boekje,
  • Hoe zou iedereen kunnen zitten,
  • Welke vraagjes kun je de kinderen stellen
  • Hoe stel je deze vraagjes aan kinderen.

Ook onmisbaar zijn de DTO’s van de verschillende overgangsmomenten of hoe je het vrije spel stimuleert in speelzones, hoe richt je speelzones in! Welke belangrijke aandachtspunten er zijn binnen het dagritme. Hoe voer je een oudergesprek! Etc. 

Bij de DTO’s is onderscheid gemaakt in leeftijden. Zo zijn er DTO’s voor de pedagogisch professionals van de babygroepen, de dreumesgroepen, de peutergroepen en BSO-groepen. Ze sluiten direct aan op het werkveld van de pedagogisch professional. 

Een DTO van de Kinderopvangcoach houdt rekening met de verschillende leerstijlen van de pedagogisch professional.

De een leert sneller en beter door te lezen, de ander door te luisteren en weer een ander leert vooral door zelf iets te doen. De DTO’s worden afwisselend aangeboden in de vorm van video’s, info-graphics (die je direct kunt printen), animaties, (vraag)stellingen en geluidsfragmenten. 

De DTO’s gaan vooral over de ‘hoe pak ik dit nu aan-vraag’, de e-learning modules zijn vooral verdiepend en geven interessante (achter)grond informatie, de ‘wat- en waarom-vraag’

Wij hebben op dit moment ongeveer 42 verschillende DTO’s. Deze duren maximaal 5 tot 8 minuten. Ze bestaan uit content, video’s, plaatjes en infographics.

We maken deze DTO’s ook geheel op maat.

Onderstaand een aantal voorbeelden.

Scroll Up
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial