E-learning modules

In 2021 kun je je organisatie aanmelden voor de volgende e-learning modules. Dit zijn basismodules en wij adviseren alle medewerkers deze 3 modules als eerste te doen. Dit geeft de pedagogisch professionals de basiskennis voor alle volgende modules. De modules bestaan uit verschillende hoofdstukken en zijn op elk moment van de dag/avond/weekend te volgen.

Alle modules worden afgesloten met een korte kennistoets en een felbegeerd certificaat.

Elk jaar worden er minimaal drie nieuwe e-learning modules gemaakt. Dit betreffen altijd actuele thema’s en je leert dan ook alle in's en out's over een bepaald thema.

In 2021 gaan deze drie modules over de pedagogische basisdoelen, de zes interactievaardigheden en de voorbereiding op de GGD inspecties.

Totaal duurt deze e-learning gemiddeld 10 tot 12 uur. De ervaren pedagogisch professional zal hem waarschijnlijk sneller doorlopen dan de startende pedagogisch professional. Deze modules staan een heel jaar open, waardoor de pedagogisch professional voldoende tijd heeft om de modules te volgen. 

Ook hebben we in 2021 nieuwe thema-modules, deze duren ongeveer 2 uur totaal per stuk. (observeren, signaleren en rapporteren, hechting, huilbaby's op de groep, kinderruzies 2-12 jaar en de Meldcode). Bij de Meldcode hoort een spel met begeleide discussie, oefenpunten en vraagstukken, deze wordt op locatie met de pedagogisch professionals onder leiding van de pedagogisch coach gespeeld. 

In alle modules zijn waardevolle bruikbare tools toegevoegd. Zoals filmpjes, downloadbare info-graphics en bij de drie basismodules een individuele groeitool. 

 

1

Dit is deel 1 van totaal 3 delen. De andere delen zijn de zes interactievaardigheden en de GGD inspecties. Dit deel duurt ongeveer 3 uur. Deze module bestaat uit content, video's en printable infographics. De module zal afgesloten worden met een kennistoets en een certificaat van deelname. Desgewenst kan er bij deze module een online workshop gedaan worden. 

 

2

Dit is deel 2 van totaal 3 basismodules. De andere modules zijn de vier pedagogische basisidoelen en de GGD inspecties. Ook deze module is voorzien van content, veel voorbeelden, filmpjes en handige tools om te gebruiken tijdens het werk. Alle interactievaardigheden worden afgesloten met een deeltoets en aan het einde een eindtoets. Als deze module is voldaan, ontvangt de professional een certificaat. Ook hier bestaat de mogelijkheid om een workshop te volgen. 

GGD inspecties (1)

Dit is deel 3 van totaal 3 modules. De andere modules zijn de vier pedagogische basisdoelen en de zes interactievaardigheden. In deze module leren de pedagogisch professionals om zich voor te bereiden op de GGD inspecties. Bij deze module hoort een online meeting, waarbij er vragen kunnen worden gesteld aan de coach rondom de inspecties. Ook voor deze module ontvangen de deelnemers een certificaat. 

Onderstaand tref je de overige e-learning modules aan die we in 2021 aanbieden.

DTO aan tafel (5)

Observeren, signaleren en rapporteren

Deze e-learning gaat over observeren, signaleren en rapporteren. Een leerzame module die de pedagogisch professional traint in alle vaardigheden aangaande het observeren. Met natuurlijk handige tools om te gebruiken.

hechting

Hechting

De e-learning gaat over hechting. Enorm belangrijk in het leven van een kind. Een veilige gehechtheidsrelatie opbouwen met een ouder en/of verzorger. Aan de hand van de verschillende bouwstenen van hechting leert de pedagogisch professional gedrag van kinderen verklaren. Enorm interessant en een geweldige verdieping van het vakgebied.

DTO aan tafel (3)

Huilbaby's op de groep

Hoe ga je effectief om met huilbaby's op de groep, waarbij er ook voldoende aandacht blijft voor de overige kinderen. Je leert het in deze interessante e-learning. Bij deze e-learning wordt er door de pedagogisch coach van de Kinderopvangcoach een video opgenomen op de groep, waarbij de pedagogisch professionals worden getraind in het oog hebben voor signalen die de baby afgeeft. 

DTO aan tafel (4)

Kinderruzies 2-12 jaar

Kinderen maken ruzie. Dat is nu eenmaal zo. Voor kinderen heeft dat voordelen voor later, echter de pedagogisch professionals moeten daarmee zien te dealen tijdens hun werk. Kleine kinderen maken 'ruzie om een auto of een pop', grote kinderen maken ruzies die we niet altijd zien of weten.  Hoe gaan we daar mee om? Je leert het in deze e-learning. 

Orange and Black Holidays Card

De Meldcode

Kindermishandeling en huiselijk geweld. Een lastig en ingewikkeld onderwerp. Maar niks doen is geen optie. De pedagogisch professionals doen de e-learning en daarna volgt er een spel op locatie onder leiding van de pedagogisch coach. Interessant en leerzaam. Van handelingsverlegenheid naar handelen en actie nemen!

Scroll Up
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial