Hornweg 131, 1432 GG Aalsmeer
+31 6 53689861
info@kinderopvangcoach.com

Werkwijze

Het Pedagogische beleid van de Kinderopvang is het uitgangspunt van de coaching. 

De Kinderopvangcoach werkt vanuit het pedagogisch beleid welke binnen de kinderopvang geldt. De Kinderopvangcoach bewaakt de kwaliteit van het functioneren van de beroepskrachten, ondersteunt en motiveert hen in de dagelijkse werkzaamheden, waardoor zij zich professioneel kunnen ontwikkelen.

De Kinderopvangcoaches hebben zeer veel inhoudelijke vakkennis en coachervaring en maakt de beroepskrachten bewust van gedrag en mogelijkheden. Zij zal hen op positieve motiveren om eigen initiatief en verantwoordelijkheid te nemen op de groepen, binnen het team, richting de kinderen, ouders en elkaar. Zij weet de vinger op de zere plek te leggen en de beroepskrachten veranderingsbereid te maken om te werken aan een oplossing. In de coaching staat vooral ervaringsleren centraal. De Kinderopvangcoach legt daarbij de nadruk op wat al goed gaat en de mogelijkheden die de beroepskrachten al in zich hebben. Dit verhoogt de energie en motivatie en inspireert anderen. Deze werkwijze maakt coaching laagdrempelig, leuk en het heeft ook veel meer effect.

Tijdens de observaties door de pedagogisch coaches van de Kinderopvangcoach richten wij ons o.a. op de volgende aspecten:
De stimulering van de hechting en geborgenheid. De sociaal emotionele veiligheid van de kinderen. De wijze waarop er structuur en regelmaat wordt geboden aan de kinderen. De variatie in aangeboden activiteiten en de specialisaties en talenten van de pedagogisch medewerkers.
De interacties tussen pedagogische medewerkers en de kinderen.
De manier waarop de ontwikkeling van de kinderen wordt gestimuleerd, passend bij hun leeftijd.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Cancel